blogHeader

6 Modalităţi de a Întări Încrederea Copilului

FR 6 Ways to Build Confidence in Kids
Părinții au cea mai mare influenţă asupra copilului. Ca părinte, sunt multe lucruri pe care le poţi face pentru a îi insufla încredere copilului tău şi pentru a o întări. Iată 6 trucuri pentru întărirea încrederii copilului tău.

  1. Analizează complimentele pe care i le adresezi copilului. Cuvintele de laudă înseamnă mai mult atunci când se referă la un efort specific al copilului sau la noi abilităţi. Încearcă să aplici Feedbackul Pozitiv Specific pentru a te concentra pe un anumit feedback mai degrabă decât pe a spune doar „Foarte bine”.
  2. Cultivă interesele speciale ale copilului tău. Fiecare copil este unic, iar ca părinte sau îngrijitor este sarcina ta să-ţi ajuţi copiii să se simtă încrezători cu privire la aceste interese.
  3. Încurajează-ţi în permanenţă copilul. Copilul nu va uita niciodată cum îl faci să se simtă – de asta este important să îţi susţii copilul. Încurajează-l să ajungă la stele!
  4. Nu îţi eticheta copilul în niciun fel – asta i-ar putea limita sinele şi modul în care se percepe pe măsură ce crește.
  5. Acordă-i încredere copilului tău şi lasă-l să ia decizii.
  6. Concentrează-te pe partea plină a paharului – învaţă-ţi copilul să fie optimist. Învaţă-ţi copilul să aibă o mentalitate optimistă care va permite încrederii de sine să strălucească!

Construirea încrederii de sine începe foarte devreme în viaţă, este important să îți orientezi copilul către succes. Foloseşte aceste trucuri simple pentru a-ţi ajuta copilul să devină mai încrezător.